Cel-mai-lung-fluviu-din-lume

Nu v-ați putea imagine o vacanță veritabilă fără un strop sau doi de aventură, explorând frumusețile naturii? Sunteți în căutarea unei destinații exotice, de o frumusețe neatinsă? Atunci acest articol va fi cu siguranță de interes pentru dumneavoastră!
Râul Congo oferă una dintre cele mai uimitoare minuni naturale de pe continentul african. Cu o lungime de peste 4.700 de kilometri, este al doilea râu ca lungime din Africa și al nouălea cel mai lung râu din lume. De-a lungul traseului său sinuos, râul Congo șerpuiește prin locuri de o frumusețe naturală

Una dintre cele mai remarcabile priveliști de pe traseul râului Congo este pădurea tropicală din bazinul Congo. Această vastă întindere de pădure de pe malurile celui de-al nouălea cel mai lung râu din lume acoperă peste 1,5 milioane de kilometri pătrați și adăpostește o varietate impresionantă de specii de plante și animale. Se găsesc aici gorile, cimpanzei, okapii și elefanții de pădure. Toată această uluitoare faună poate fi observată din barcă, pe parcursul unui tur ghidat pe apele râului.


Tot aici, pe cursul celui de-al nouălea cel mai lung râu din lume șuieră spumegând Cascada Livingstone, desfăcându-se într-o impunătoare serie de cascade mai mici. Tot ansamblu se întinde pe mai bine de- 300 kilometri. Cascada Livingstone este un loc îndrăgit de iubitorii de rafting și a altor sporturi extreme.

Curgând la vale, râul Congo se lărgește și formează o serie de lacuri și mlaștini mari, precum Lacul Mai-Ndombe și vasta mlaștină a bazinului râului Congo. Aceste zone umede abundă în animale sălbatice, cum ar fi hipopotami, crocodili și diverse păsări. Vizitatorii se pot aventuyra în aceste cu barca, admirând vegetația luxuriantă și varietatea uimitoare de animale care numesc această regiune acasă.
De ce nu ați explora așadar acest al nouălea cel mai lung râu din lume? Înainte de a porni în eventură, nu uitați să încheiați o asigurare de călătorie pentru a savura frumusețile naturii cu adevărat în tihnă.

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *