Oare expresia „cumpărături de suveniruri” ar fi printre primele ce ne vin în minte atunci când ne gândim la Copenhaga, capitala Danemarcei? Adevărul este că cel mai probabil lucrurile nu stau așa. Aceasta nu pentru că acest frumos oraș nu v-ar oferi o gamă largă de suveniruri concepute cu bun-gust. Mai degrabă această expresie ne duce cu gândul la câteva dintre obiectivele cele mai emblematice acestui oraș

Ar fi imposibil să vorbim despre Copenhaga fără a îl pomeni pe unul dintre cei mai îndrăgiți povestitori aituturor timpurilor- Hans Christian Anderson. Știați că, unul dintre cele mai cunoscute obiective ale orașului este strâns legat de numele și opera acestuia. Ridicată pe o stâncă din port, această statuie de bronz sculptată la începutul secolului trecut de artistul Edvard Eriksen a ajuns în puțin peste 100 de ani cel mai cunoscut simbol al captalei daneze. De fapt însuși Andersen s-a mutat la Copenhaga încă din adolescență.
Dinspre port o putem lua spre încântătoare canale ce brăzdează cartierul Nyhavn. Pe malurile canalelor se înalță case ce bat în culori vii din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea și găzduiește multe restaurante, baruri și cafenele. Nyhavn este, de asemenea, punctul de plecare pentru multe dintre tururile de canal din Copenhaga. Pe lângă cafenele ori restaurante și plimbări de-a lungul canalelor vă puteți chiar gândi la cumpărături de suveniruri, pentru dumneavoastră și cei dragi.


Turnul rotund ridicat în anii 1600 în centrul Copenhagăi își îndeplinește perfect rolul de observator oferind turiștilor dornici priveliști memorabile asupra întregului oraș.

Nu am putea să vorbim despre obiectivele marcante din Copenhaga fără a aminti și Palatul Amalienborg, reședința oficială a familiei regale daneze, un complex compus din nu mai puțin de patru palate în rococo Aici puteți asista la schimbarea gărzii la prânz și puteți colinda Muzeul Palatului Regal, pentru a afla mai multe despre istoria familiei regale daneze.
Așadar, dincolo de orice cumpărături de suveniruri, Copenhaga are multe de oferit vizitatorilor dornici de o plimbare relaxantă ori de un tur fascinant al muzeelor. Toate acestea vi se par palpitante? Atunci nici nu mai e loc de stat pe gânduri. Încheiați o asigurare de călătorie, faceți bagajele și porniți la drum spre un sejur de vis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *